Tlakové hrnce Tescoma

Nejprodávanější

Tlakový hrnec Tescoma Ultima+ 702776.00, 6 l
ZDARMAZDARMA
Tlakový hrnec Tescoma Ultima+ 702776.00, 6 l
Skladem do 2 dnů
Kód: TSC70277600
 
4 799 Kč
Tlakový hrnec Tescoma Ultima Duo 4 + 6 l
ZDARMAZDARMA
Tlakový hrnec Tescoma Ultima Duo 4 + 6 l
Skladem do 2 dnů
Kód: TSC70276800
 
5 199 Kč
2 položek celkem
Tlakový hrnec Tescoma Ultima+ 702776.00, 6 l
ZDARMAZDARMA
4 799 Kč
Kód: TSC70277600
Tlakový hrnec Tescoma Ultima Duo 4 + 6 l
ZDARMAZDARMA
5 199 Kč
Kód: TSC70276800

Tlakový hrnec, někdy nazýván také jako Papinův hrnec či papiňák se stal chtěným a věrným pomocníkem do každé moderní kuchyně. Přes počáteční nedůvěru si vybudoval skvělou pověst – a to především díky jeho zdravé přípravě pokrmů, rychlosti přípravy a zachování rozmanitých chutí, ale také vylepšením jeho bezpečnosti – pokud se s tlakovými hrnci zachází podle doporučení výrobce, již ho nebudete chtít dát pryč z Vaší kuchyně.

Ptáte se, co je na tlakovém hrnci tak výjimečného? Především je to všestrannost jeho užívání, kdy díky páře a tlaku při vaření dokážete připravit téměř jakýkoliv pokrm.


Mezi jeho hlavní výhody také patří:

✅ Rychlost a úspora energie – Díky tlaku a páře dokážete uvařit každé jídlo za výrazně kratší dobu a díky tomu ušetříte i spoustu energie.

✅ Zachování chuti a zdravých vitaminů a živin – Dlouhým vařením pokrmů či zeleniny se ztrácí jak chuť, tak i všechny živiny a vitamíny – díky tlakovému hrnci a jeho funkcím je však jídlo hotové během krátké chvíle a můžete tak zažít opravdovou explozi chutí!

✅ Křehké maso je samozřejmost – Příprava masových pokrmů za normálních podmínek trvá dlouhou dobu a zklamání, které vyjde najevo, když je maso tuhé, pravděpodobně každý známe. V Papinově hrnci se však s masem dějí doslova zázraky – vaření pod vysokým tlakem maso zjemní a doslova se na talíři rozpadá.


Jak tlakový hrnec využívat ?

Musíme pamatovat především na bezpečnost. Tlakový hrnec je skvělým pomocníkem, avšak při neopatrném zacházení může být i zlým pánem. Doporučujeme Vám proto před používáním pečlivě prostudovat návod od výrobce.

Většina tlakových hrnců má stejné specifikace, proto si je pojďme shrnout nejdůležitější: Tekutina v hrnci by neměla překročit 2/3 jeho objemu, pokud vaříme jídlo, které výrazně mění při přípravě objem, doporučujeme plnit tekutinou maximálně do jeho poloviny. I přes to, že má hrnec tlakovou pojistku, hrnec se nesmí plnit přes doporučenou míru danou výrobcem, protože tlak by mohl vzrůst příliš rychle, nebo by se mohl zanítit tlakový ventil.

Na našem blogu pro vás také brzy chystáme nejoblíbenější recepty a tipy k užívání tlakových hrnců.

V naší nabídce najdete tlakové hrnce od Tefalu, Orionu nebo Tescomy, ale také tlakové hrnce Banquet či Lamart.

×

Splátková kalkulačka ESSOX