Džezvy

Nejprodávanější

Hrnek BROWN 1,2 l
Hrnek BROWN 1,2 l
Skladem (3 ks)
113165
 
179 Kč
Nerezová džezva Neso 0,6 l
Nerezová džezva Neso 0,6 l
Skladem (1 ks)
123418
 
179 Kč
Nepřilnavá džezva Grande 0,35 l
 
239 Kč
Nerezová džezva Neso 0,3 l
Nerezová džezva Neso 0,3 l
Skladem do 5 dnů
123416
 
149 Kč
Nerezová džezva Neso 0,4 l
Nerezová džezva Neso 0,4 l
Skladem (3 ks)
123417
 
159 Kč
5 položek celkem
Hrnek BROWN 1,2 l
Hrnek BROWN 1,2 l
Skladem (3 ks)
179 Kč
113165
Nerezová džezva Neso 0,6 l
179 Kč
123418
Nepřilnavá džezva Grande 0,35 l
239 Kč
123433
Nerezová džezva Neso 0,3 l
149 Kč
123416
Nerezová džezva Neso 0,4 l
159 Kč
123417

dzezva

Džezva je malá kovová nádoba s rukojetí určená pro přípravu nefiltrované kávy z velmi jemně namletých kávových zrn. Jedná se o další možný způsob přípravy kávy, kterou začínáme vařit ve studené vodě a v několika cyklech zpěníme.

Z jakých částí se džezva skládá?

Džezva a příprava kávy v ní pocházejí z Turecka (odtud naše české pojmenování kávy "turek"). Poprvé zde ochutnali kávu v 15. století, kdy si ji přivezli ze svých válečných tažení. Základem je tělo nádoby s plochým dnem. Tělo se tradičně směrem nahoru zužuje (kónický tvar), ale můžete se také setkat s dalším různými tvary. Jako materiál se původně používala měď s vnitřním pocínováním. Dnes pak narazíte také na smalt, sklo, hliník či nepřilnavé úpravy. Na tělo pak navazuje dlouhá rukojeť pro její snadné uchopení. Džezva se tradičně ohřívala zabořená přímo v popelu či horkém písku.

Jaký je princip přípravy kávy v džezvě?

Základem je velmi jemně namletá káva (připomíná prášek či prach). Pro tento účel je ideální ruční mlýnek s nastavitelnou hrubostí. Káva musí být tak jemná, že když na ni sáhnete, tak se zachycuje v liniích otisků prstů.

TIP Při přípravě turecké kávy se vám bude dále hodit naše nabídka kávy, mlýnek na kávu (buď elektrický nebo ruční) anebo hrníčky.